Metro Rotterdam Dinsdag 15 november 2011

Start je binnenkort met een BBL- opleiding bij Zadkine of Albeda College? Neem dan eens een kijkje op een BBL-Infomarkt, een initiatief van Zadkine, Albeda, Colo, de Gemeente Rotterdam en Deltalinqs. “Een plek waar je alle informatie vindt om je naar die felbegeerde leerwerkbaan te loodsen”, aldus Hèlen van der Waal.

“Vorige week donderdag hadden we weer zo’n informatiemarkt, en die is ontzettend goed bevallen”, gaat ze verder. “Er kwamen rond de 120 jongeren op af. Allen super gemotiveerd en goed voorbereid op de ontmoeting met bijna dertig potentiële werkgevers. In de zorg, techniek, logistiek, handel, horeca; noem maar op! Veel van deze jongeren zijn met een vervolgafspraak naar huis gegaan.”

Van der Waal: “Jongeren die aan een BBL-opleiding willen beginnen, maar niet goed weten hoe ze een leerbaan kunnen vinden, hebben daar veel profijt van. Die krijgen direct informatie over waar deze banen te vinden zijn, in welke sector de kansen het grootst zijn en ze horen van de aanwezige leerbedrijven wat zo’n leerwerktraject precies inhoudt. Daarnaast kunnen ze tegelijk hun cv en eventuele sollicitatiebrief laten screenen.”

“Bedrijven zijn op hun beurt ook zeer positief”, zegt Van der Waal. “Zij krijgen tijdens zo’n informatiemarkt gemotiveerde jongeren voor zich die mettertijd kunnen uitgroeien tot gewaardeerde werknemers. Immers, 80 procent van de jongeren die een BBL-opleiding volgt, blijft na diplomering in dienst van het leerwerkbedrijf.”
In het voorjaar van 2012 zal opnieuw een BBL-infomarkt georganiseerd worden. METRO