Nieuwe School voor Autotechniek: topopleiding MBO niveau 3 en 4
 

Nieuwe School voor Autotechniek: topopleiding MBO niveau 3 en 4

MBO top-opleiding Autotechniek

Als je kiest voor de Nieuwe school voor autotechniek bij Goflex in de richting Technisch specialist personenauto's, volg je de technisch inhoudelijke opleiding (zowel theorie als praktijk) bij Innovam in Nieuwegein. Algemeen vormend onderwijs (avo-vakken) zoals Loopbaan en burgerschap, Nederlands, rekenen en Engels krijg je van docenten van het ROC Midden Nederland die naar de locatie van Innovam komen. Ook extra opleidingsdagen vanuit Goflex zijn hierin opgenomen. De Goflex opleidingsdagen zijn bijvoorbeeld gericht op persoonlijkheidsontwikkeling (Soft-Skills) en Masterclasses, je krijgt gastlessen van ervaren mensen uit het werkgebied.

Start met twee weken stoomcursus

INNOVAMZodra je start bij Goflex Automotive ga je eerst twee weken fulltime op stoomcursus bij Innovam. Je krijgt de basis van werken met gereedschappen en verschillende  materialen, banden, remmen, vloeistoffen, elektronica en airco aangeleerd. Ook veilig werken en professionele vaardigheden komen aan bod. Hiermee ben je alvast voorbereid om aan de slag te gaan op je leerwerkplek.

10 blokken per schooljaar

Als Goflex leerling Automotive leer en werk je in 10 blokken per schooljaar. Je volgt per blok ca. een week (soms iets korter) aaneengesloten een intensief programma van praktijk- en theorielessen, dit zijn totaal 36 lesdagen per schooljaar. De overige weken ben je aan het werk op jouw leerwerkplek bij een van de aangesloten autobedrijven. Op je leerwerkplek breng je de opgedane kennis in praktijk en werk je aan je ontwikkeldoelen  die je samen met de Goflex-coach opstelt. Het Goflex BPV boekje is de leidraad, hierin teken je de beroepshandelingen af zodra je hebt bewezen dat je deze zelfstandig of (zelf)sturend kan uitvoeren.

Goflex programma en coaching

In de lesblokken bij Innovam wordt ook het Goflex programma geïntegreerd. Je krijgt aanvullende cursussen op het gebied van o.a. airco/ f-gassen, elektronica en managementsystemen. Met deze certificaten en kennis op zak krijg je snel meer uitdagende klussen toegewezen in de werkplaats. De combinatie maakt dat jij in vier jaar een breed opgeleide specialist bent en een mooie positie in het garagebedrijf kunt bekleden.

Juist de aanvullende cursussen zorgen ervoor dat jouw collega’s en leidinggevenden inzien dat ze jou snel kunnen inzetten voor de meer complexe storingen en onderhoudsklussen. Dat maakt je werk afwisselender en ontwikkel je je ook sneller.

Overnachten tijdens opleidingsweek

Voor de Goflexers die ver van de automotive opleidingslocatie (Nieuwegein) af wonen wordt een slaapplaats geregeld. Tijdens de opleidingsweek verblijven deze Goflexers enkele nachten in een hotel op kosten van Goflex.

Klaar voor de toekomst

Als je het programma bekijkt, dan zie je dat de Nieuwe school voor autotechniek veel verder gaat dan banden, remmen, motor en versnellingsbak. Het begint natuurlijk bij de basis, ook gekaderd door de ROC BBL opleiding, maar na verloop van tijd wordt met het Goflex Programma juist de verdieping gezocht op gebied van de elektronische systemen in de autotechniek.

Uiteindelijk leidt dit traject op naar een MBO 4 niveau Technisch specialist personenauto's met een specialisme in diagnose van elektronische systemen. Daar zitten nieuwere auto’s nu al vol mee (vooral de duurdere merken), maar met de opkomst van de elektrische auto wordt dit alleen maar belangrijker.

Aanmelden