Automotive opleidingen MBO BBL - automonteur, autotechnicus, bedrijfsautotechnicus
 

Automotive opleidingen MBO BBL - automonteur, autotechnicus, bedrijfsautotechnicus

Opleidingen Automotive mobiliteit


Wat is automotive?

Automotive is één van de grootste industrieën ter wereld. De automotive sector betreft het ontwerpen, ontwikkelen, produceren, onderhouden en verkopen van auto's, trucks, motors etc. Binnen de sector is veel techniek te vinden, waaronder elektrotechniek, metaaltechniek, hydrauliek, pneumatiek en ook steeds meer meet- en regeltechniek.

Onder de automotive vallen natuurlijk personenauto’s, bedrijfsauto’s en vrachtwagens. Maar ook bussen, tractoren en graafmachines.

In de mobiliteit komen vele uiteenlopende technieken samen. Van motortechniek tot elektrotechniek, van automatisering tot aandrijftechnieken, van carrosserie plaatwerk tot banden, trekhaken en alarmsystemen.

Praktijkvoorbeeld
Een auto met een motorstoring komt binnen in de garage. Je sluit de auto aan op het automatiseringssysteem van de fabrikant om de storing uit te lezen en te traceren. Na jouw onderzoek stel je een reparatieadvies op en na overleg met de klant vervang je de onderdelen. Je bent bezig met ‘sleutelen’, maar ook steeds meer met elektronica.

Het onderhoud van een auto is ook een onderdeel van jouw taken.
Ook hier geldt dat jij advies geeft waarna je het technisch onderhoud uitvoert.

Wat ga je leren van automotive gerelateerde techniek?
Tijdens je opleiding leer je stap voor stap hoe alle technologieën van een auto met elkaar in verbinding staan.  Hoe je het onderhoud uitvoert, storingen in het motorsysteem oplost en repareert.
Je leert hoe verschillende versnellingsbakken functioneren en hoe je met behulp van uitlijnapparatuur de sporing van de wielen afstelt. Ook elektrotechniek neemt binnen de autotechniek een steeds grotere rol in.

Wat ga je worden?
De opleidingen in de autotechniek leiden tot functies als; bedrijfsautotechnicus, autotechnicus met APK Keurmeester status, automonteur, onderhoudsspecialist, werkplaatschef en montagespecialist van applicaties zoals navigatiesystemen.

Opleidingsrichtingen automotive bij Goflex:

NIEUWE SCHOOL VOOR AUTOTECHNIEK I.S.M. INNOVAM

Nieuwe School voor Autotechniek topopleiding MBO niveau 3 en 4

AUTOTECHNIEK MOTORVOERTUIGEN

Eerste autotechnicus mbo niveau 3
Technisch specialist personenauto's mbo niveau 4

BEDRIJFSAUTOTECHNIEK MOTORVOERTUIGEN

Eerste bedrijfsautotechnicus mbo niveau 3
Technisch specialist bedrijfsauto's mbo niveau 4